Geweldige rijst met gember en ei

Geweldige rijst met gember en ei

Geweldige rijst met gember en ei

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Oosters, Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 4 stuks lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel geraspt of fijngehakt
  • 1 ei
  • 175 gram langkorrelige rijst gekookt
  • 50 gram doperwten diepvries
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Verhit de olie in een wok en bak de bosui, knoflook en gember 2 minuten.
  • Breek het ei erbij en roer het een paar minuten door elkaar tot het ei net gaar is.
  • Schep het ei om met de rijst en de doperwten en bak alles gloeiend heet in nog eens 3-4 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.

Notities

Bron: Meer recepten uit de snelle keuken – Ainsley Harriott
Trefwoord doperwten, rijst, wok


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept