Geweldige rijst met gember en ei

Geweldige rijst met gember en ei

Geweldige rijst met gember en ei

Cook Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Oosters, Vegetarisch
Servings 2 personen

Equipment

  • wok

Ingredients
  

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 4 stuks lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel geraspt of fijngehakt
  • 1 ei
  • 175 gram langkorrelige rijst gekookt
  • 50 gram doperwten diepvries
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zwarte peper versgemalen

Instructions
 

  • Verhit de olie in een wok en bak de bosui, knoflook en gember 2 minuten.
  • Breek het ei erbij en roer het een paar minuten door elkaar tot het ei net gaar is.
  • Schep het ei om met de rijst en de doperwten en bak alles gloeiend heet in nog eens 3-4 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.

Notes

Bron: Meer recepten uit de snelle keuken – Ainsley Harriott
Keyword doperwten, rijst, wok


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating