Onweerstaanbare zoetzure kip

Lekker met geweldige rijst met gember en ei.
Eet smakelijk!

Onweerstaanbare zoetzure kip
Equipment
- wok
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 stuks eidooier
- 2 eetlepels maïzena
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 500 gram kipfilet in blokjes
- plantaardige olie om te frituren
Voor de zoetzure kip
- 1 ui in ringen
- 1 rode paprika in stukjes van 2½ cm
- 1 oranje paprika in stukjes van 2½ cm
- 450 gram ananasblokjes op sap
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 handje verse koriander alleen het blad, om te garneren
Instructies
- Meng de eidooiers met 1 eetlepel water, de maïzena en wat zout en peper.
- Verhit 5 cm olie in een wok.
- Haal de kip door het mengsel van ei en maïzena en frituur de stukjes 5 minuten in porties tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de wok opeen dun laagje na. Roerbak de ui en paprika 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de ananasblokjes af (bewaar het sap), doe ze in de pan en bak alles nog 2 minuten.
- Meng de maïzena met een beetje ananassap tot een glad papje, roer dan de rest van het sap erdoor met de ketchup, sojasaus, azijn en 125 ml water. Schenk dit in de pan en breng alles aan de kook. Roer tot het mengsel is gebonden.
- Roer de stukjes kip door de saus en verwarm alles 5 minuten op laag vuur of tot het gerecht door en door warm is.
- Controleer de smaak, schep de kip in kommen en strooi de koriander erover. Serveer direct.
Notities
Bron: Meer recepten uit de snelle keuken – Ainsley Harriott