Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes

Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes

Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes

Keukenschrift
Bereidingstijd 20 mins
Totale tijd 20 mins
Gang Koud voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6-8 groene asperges
  • 0,5 blikje mandarijnpartjes (blik)
  • 2 slabladeren
  • 100 gram roze garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels whisky
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • tabasco
  • 4 sinaasappelschijfjes

Werkwijze
 

  • Snijd aan de onderkant het kleine harde stukje (circa 2 cm) van de asperges af en snijd de asperges in 3-4 stukken. Kook de asperges in circa 10 minuten gaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken.
  • Leg in 2 coupes een slablad en verdeel de asperges, de mandarijntjes en de garnalen erover.
  • Roer een sausje van de mayonaise, de yoghurt, de ketchup, de whisky en wat tabasco.
  • Schep de saus over de cocktail. Garneer met de sinaasappel.
Keyword groene asperges, hollandse garnalen, mandarijn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating