Slavinken met olijvensaus

Slavinken met olijvensaus

Een goede combi met de olijvensaus. Het maakt de ‘gewone’ slavink net even bijzonder.

Lekker met gebakken krieltjes of tagliatelle met gestoofde tomaten.

Eet smakelijk!

Slavinken met olijvensaus

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel ansjovispasta
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 4 stuks slavink
  • ½ theelepel verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie fijngeknipt
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Pureer de zwarte olijven in de keukenmachine. Pel het teentje knoflook en pers het boven de olijven uit. Roer het citroensap en de ansjovispasta erdoor. Snijd de groene olijven in plakjes.
  • Wrijf de slavinken in met de tijm.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de slavinken in circa 3 minuten lichtbruin. Draai de slavinken zo dat ze met de sluitnaad naar beneden in de pan liggen. Voeg 2 eetlepels witte wijn toe en laat de slavinken met het deksel schuin op de pan in circa 15 minuten op laag vuur gaar worden. Leg de slavinken op een bord en houd ze onder een deksel warm.
  • Roer de rest van de witte wijn door het bakvet. Roer de olijvenpuree erdoor en verwarm de saus circa 2 minuten. Roer de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met peper.
  • Snijd de slavinken in plakjes en leg ze op 4 warme borden. Schep de olijvensaus ernaast.
  • Garneer het vlees met de plakjes groene olijf.

Notities

Bron: allerhande
Trefwoord slavink, zwarte olijven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept