Garnalen met groene asperges

Een snel en smaakvol wokgerecht uit de Thaise keuken! Lekker met noedels.

Garnalen met groene asperges
Equipment
- wok
- schuimspaan
Ingrediënten
- 400 gram garnalen
- 1 theelepel maïzena
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gemberwortel fijngehakt
- 2 stuks sjalot fijngehakt
- 400 gram groene asperges in stukjes gesneden
- zout
- suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1/8 liter kippenbouillon
Instructies
- Pel de garnalen, verwijder koppen en aders (laat de staartjes zitten). Wrijf ze in met maïzena.
- Verhit olie en sesamolie in een wok en bak de garnalen snel goudbruin op hoog vuur. Bestrooi ze intussen met wat knoflook en gember. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze even apart.
- Voeg de resterende knoflook en gember en de sjalotjes toe aan de olie in de wok. Voeg vervolgens de asperges en wat zout toe en roerbak alles enkele minuten. Voeg de bouillon toe en laat alles aan de kook komen. Doe de garnalen terug inde wok en laat het gerecht nog even door en door warm worden
Notities
Bron: De beste Thaise recepten