Aardbeienrol

Aardbeienrol

Erg lekker, wel voorzichtig rollen!

Aardbeienrol

Petra
Bereidingstijd 1 hr
Totale tijd 1 hr
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Materialen

 • bakplaat
 • bakpapier

Ingrediënten
  

 • 5 stuks ei
 • 175 gram poedersuiker
 • 75 gram patentbloem
 • 25 gram maïzena
 • 150 gram aardbeien
 • 15 gram verse munt blaadjes fijngesneden
 • 200 ml mascarpone

Werkwijze
 

 • Verwarm de oven voor op 175 °C.
 • Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een hittebestendige kom, hang die boven de pan met heet water (de kom mag het water niet raken). Klem de kom vast en draai het vuur laag. Voeg een mespunt zout en 125 gram poedersuiker aan de eieren toe. Klop het geheel 10 minuten met de mixer tot een dikke, luchtige crème. Haal de kom van het vuur, zeef de bloem en maïzena erboven en spatel dit er snel door.
 • Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk het uit tot een rechthoek van 30 x 35 centimeter. Bak het geheel in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Neem het deeg uit de oven en leg het op zijn kop op het aanrecht (bovenkant moet buitenkant worden).
 • Wacht 2-3 minuten, rol het deeg op en laat het afkoelen. Rol het afgekoelde deeg voorzichtig uit.
 • Meng de munt met de mascarpone en verdeel dit over het deeg. Snijd de aardbeien in stukjes, schep het vruchtvlees op de mascarpone en rol het deeg weer op. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Keyword aardbeien, gebak, mascarpone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating