Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Petra
Bereidingstijd 30 mins
oventijd 1 hr
Totale tijd 1 hr 30 mins
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Keuken Nederlands
Porties 8 punten

Materialen

  • vershoudfolie
  • springvorm (24 cm Ø)

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 170 gram bloem gezeefd
  • 130 gram maïzena gezeefd
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 175 gram roomboter koud, in blokjes
  • 1 kg appel geschild en in dobbelstenen
  • 50 gram rozijnen geweld in lauw water
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 sneetjes witbrood oud, in blokjes
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Werkwijze
 

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Schep de bloem en de maïzena met de citroenrasp door de basterdsuiker.
  • Kneed de boter erdoor tot een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in vershoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de vanillesuiker, kaneel, suiker en stukjes appel.
  • Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm.
  • Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.
  • Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart.
  • Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee.
  • Bak de appeltaart in 1 uur gaar.
Keyword appel, taart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating