Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Plakkerig! Maar erg lekker!

Sinaasappelcakejes

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Equipment

  • keukenmachine
  • 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml

Ingrediënten
  

  • 2 stuks sinaasappel biologisch
  • 75 gram roomboter
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 5 stuks ei losgeklopt
  • 1 citroen biologisch, alleen de rasp
  • 250 gram blanke amandelen fijngemalen in een keukenmachine

Voor de siroop

  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 100 ml Cointreau of Mandarine Napoleon

Instructies
 

  • Kook de sinaasappels 45 minuten in ruim water tot ze zacht zijn. Pureer ze in een keukenmachine of blender.
  • Klop de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe. Schep er de gemalen amandelen, bakpoeder en sinaasappelpulp door.
  • Vul de vormpjes met het beslag. Zet circa 30 minuten in een oven van 160C.
  • Maak de siroop door suiker met sinaasappelsap en drank op middelhoog vuur in te koken tot het stroperig is. Giet over de cakejes en serveer.

Notities

Bron: Elle Eten
Trefwoord cakeje, sinaasappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept