Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins, altijd lekker!

Chocolademuffins met stukjes chocolade
Materialen
- 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 30 gram cacao
- 2 stuks ei
- 125 gram boter gesmolten en afgekoeld
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1,8 dl melk plus 2 eetlepels
- 90 gram chocoladegalettes
- 60 gram pure chocolade geraspt
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
- Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
- Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
- Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
- Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
- Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
- Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
- Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
Notities
Bron: Muffins en gebakjes – Suzie Smith (aangepast)