Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins, altijd lekker!

Chocolademuffins met stukjes chocolade

Cook Time 20 mins
Oventijd 25 mins
Total Time 45 mins
Course Gebak, taart en koek(jes)
Servings 12 stuks

Equipment

  • 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml

Ingredients
  

  • 300 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 30 gram cacao
  • 2 stuks ei
  • 125 gram boter gesmolten en afgekoeld
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,8 dl melk plus 2 eetlepels
  • 90 gram chocoladegalettes
  • 60 gram pure chocolade geraspt

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
  • Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
  • Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
  • Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
  • Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
  • Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
  • Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
  • Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Notes

Bron: Muffins en gebakjes – Suzie Smith (aangepast)
Keyword muffin, pure chocolade


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating