Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins, altijd lekker!

Chocolademuffins met stukjes chocolade

Petra
Bereidingstijd 20 mins
Oventijd 25 mins
Totale tijd 45 mins
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Porties 12 stuks

Materialen

  • 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml

Ingrediënten
  

  • 300 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 30 gram cacao
  • 2 stuks ei
  • 125 gram boter gesmolten en afgekoeld
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,8 dl melk plus 2 eetlepels
  • 90 gram chocoladegalettes
  • 60 gram pure chocolade geraspt

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
  • Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
  • Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
  • Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
  • Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
  • Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
  • Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
  • Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Notities

Bron: Muffins en gebakjes – Suzie Smith (aangepast)
Keyword muffin, pure chocolade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating