Roti met kerrie-kip en sperziebonen

Roti met kerrie-kip en sperziebonen

Een van de meest bekende Surinaamse gerechten, altijd lekker!

Eet smakelijk!

Roti met kerrie-kip en sperziebonen

Keukenschrift
Bereidingstijd 1 hr 20 mins
Totale tijd 1 hr 20 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen

Materialen

  • vijzel
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 750 gram vastkokende aardappel
  • 6 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ eetlepel gemalen komijn (djinten)
  • 500 gram kipfilet
  • 2 stuks ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 140 gram bloem
  • 110 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Werkwijze
 

  • Aardappels schillen, wassen en 300 gram aardappels in weinig water met zout in circa 20 minuten gaar koken.
  • Intussen rest van aardappels in partjes snijden (en tot gebruik in water bewaren).
  • Knoflook pellen en fijn hakken. Peper schoonmaken en heel fijn snijden.
  • In keukenmachine of met vijzel 2 tenen knoflook, helft van rode peper en de gemalen komijn pureren.
  • Kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droog deppen met keukenpapier (en tot gebruik in koelkast bewaren).
  • Uien pellen en snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen.
  • Aardappels afgieten en pureren. Knoflookpuree en snufje zout erdoor roeren.
  • In kom de bloem, maïzena, bakpoeder met snufje zout, 150 ml handwarm water en 1½ eetlepel olie tot soepel deeg kneden. Deeg circa 10-15 minuten laten rijzen.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten. 1 teen knoflook, helft van ui, ½ van bouillontablet en ½ eetlepel kerriepoeder roerbakken. Aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met 1½ dl water in circa 30 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten. Rest van knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree circa 1 minuut bakken. Kip circa 2 minuten meebakken en afgedekt in circa 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Deeg in 8 ballen verdelen. In midden gat maken, vullen met 1/8 deel van aardappelpuree en deeg om vulling dichtvouwen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van circa 17 cm doorsnede. In droge koekenpan met antiaanbaklaag roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen. Keren en onderkant circa 1 minuut bakken.
  • Kerrie-kip en sperziebonen over vier borden verdelen. Roti's ernaast leggen.
Keyword aardappel, gevogelte, kipfilet, sperziebonen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating