Australische courgettesoep met hot curry en koriander

Australische courgettesoep met hot curry en koriander

Lekker recept voor een courgettesoep met een pitje.

Eet smakelijk!

Australische courgettesoep met hot curry en koriander

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Soep
Keuken Australisch
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels hot currypoeder plus extra om te serveren
  • 3 eetlepels witte rijst
  • 500 gram courgette fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 4 eetlepels verse koriander fijngesneden
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook circa 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de currypoeder, rijst en courgettes toe en bak alles al omscheppend circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Schenk de bouillon erbij, breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep gedurende 20-25 minuten zachtjes tot de rijst gaar is.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de koriander door de yoghurt.
  • Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen en schep in elke kom 1 eetlepel korianderyoghurt.
  • Bestrooi de kommen soep met wat currypoeder en serveer direct.

Notities

Bron: Tip Culinair
Trefwoord courgette


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept