Australische courgettesoep met hot curry en koriander

Lekker recept voor een courgettesoep met een pitje.
Eet smakelijk!

Australische courgettesoep met hot curry en koriander
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels hot currypoeder plus extra om te serveren
- 3 eetlepels witte rijst
- 500 gram courgette fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 4 eetlepels verse koriander fijngesneden
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook circa 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de currypoeder, rijst en courgettes toe en bak alles al omscheppend circa 5 minuten op middelhoog vuur.
- Schenk de bouillon erbij, breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep gedurende 20-25 minuten zachtjes tot de rijst gaar is.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de koriander door de yoghurt.
- Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen en schep in elke kom 1 eetlepel korianderyoghurt.
- Bestrooi de kommen soep met wat currypoeder en serveer direct.
Notities
Bron: Tip Culinair