Pittige pindabouillon met taugé

Pittige pindabouillon met taugé

Een licht pindasoepje, serveer met kroepoekjes voor een extra knappertje.

Eet smakelijk!

Pittige pindabouillon met taugé

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Soep
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 gram pindakaas met stukjes noot
  • 6 takjes verse koriander
  • 1 theelepel sambal badjak
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels taugé

Instructies
 

  • Kipfilet in blokjes van 1 cm snijden.
  • Ui schoonmaken en fijn snipperen.
  • In pan kippenvlees met ui en 1 liter water aan de kook brengen. Bouillonblokje boven pan verkruimelen en bouillon op laag vuur circa 1 uur zachtjes latentrekken
  • In kom pindakaas met 1 dl warme bouillon glad roeren en mengsel aan pan met bouillon toevoegen. Koriander boven bouillon fijn knippen en met sambal en basterdsuiker door pindabouillon roeren. Met deksel schuin op pan op laag vuur pindabouillon circa 15 minuten zachtjes laten doorkoken
  • Intussen in andere pan ruim water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden
  • Bouillon over vier borden verdelen. Garneren met taugé en blokjes tomaat.

Notities

Bron: allerhande
Trefwoord gevogelte, kipfilet, pindakaas, soep, taugé


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept