Duvelse tomatensoep

Koken met bier, Duvel leent zich hier goed voor.

Duvelse tomatensoep
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 8 stuks trostomaat in grove stukken
- 1 ui in grove stukken
- olijfolie om in te bakken
- 1 flesje Duvel
- 1 liter kippenbouillon
- bladpeterselie fijngehakt
- 2 eetlepels maïzena
- zwarte peper versgemalen
- scheutje slagroom
- tabasco
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de tomaat en de ui.
- Doe de Duvel erbij en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
- Voeg de bouillon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
- Breng de soep weer aan de kook.
- Maak 2 eetlepels maïzena aan met 4 eetlepels koud water en giet dit bij de soep. Roer goed door.
- Voeg vervolgens een scheutje room toe, een beetje tabasco en de fijngehakte peterselie.