Bleekselderij met ham en aardappelen

Bleekselderij met ham en aardappelen

Makkelijke en snelle ovenschotel. Lekker met een gemengde groene salade met tomaten.

Eet smakelijk!

Bleekselderij met ham en aardappelen

Keukenschrift
Bereidingstijd 25 mins
Oven 20 mins
Totale tijd 45 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Materialen

  • oven

Ingrediënten
  

  • 500 gram vastkokende aardappel in kleine blokjes
  • 300 gram bleekselderij in kleine blokjes
  • zout
  • 150 gram achterham in kleine blokjes
  • dl slagroom
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • zwarte peper versgemalen
  • 3 eetlepels belegen boerenkaas geraspt

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de aardappel- en bleekselderijblokjes 5 minuten in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Stort de aardappelen en bleekselderij in een vergiet en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. Schep er daarna de blokjes ham door.
  • Beboter een ovenvaste schaal. Stort de aardappel-bleekselderijmix in de schaal. Verdeel alles zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal.
  • Klop in een kommetje slagroom en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de inhoud van de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Plaats de schaal gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot er een mooie goudbruine korst ontstaan is.
Keyword aardappel, achterham, bleekselderij, oven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating