Citroen-knoflookkip met koriander

Citroen-knoflookkip met koriander

De kip wordt lekker zacht door de citroen. Lekker met geroosterde trostomaten.

Citroen-knoflookkip met koriander

Keukenschrift
Voorbereidingstijd 15 mins
Bereidingstijd 45 mins
Marineren 3 hrs
Totale tijd 4 hrs
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kipfilet à 75-100 gram
  • 3 tenen knoflook geplet
  • 3 stuks citroen sap en rasp
  • 1 rode chilipeper zonder zaden en fijngehakt
  • 4 eetlepels honing heldere
  • 2 eetlepels gemalen koriander (ketoembar)
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • handje verse koriander
  • citroen in parten

Werkwijze
 

  • Kruid de kip. Mix de knoflook, citroenrasp en -sap, chilipeper, honing en gemalen koriander.
  • Wentel de kip door de marinade om rondom te bedekken, laat dan 2-3 uur of een nacht marineren in een niet-metalen met huishoudfolie afgedekte schaal.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rooster de kip in de marinade gaar in 35-40 minuten.
  • Leg de kipfilets op voorverwarmde borden en garneer met takjes verse koriander en parten geroosterde citroen.

Notities

Bron: Snel en slank – Ainsley Harriott
Keyword gevogelte, kipfilet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating