Garnalentoastjes

Dit recept komt uit een verzameling Chinese recepten en is in slechts 20 minuten klaar. Lekker met een zoete chilisausdip.

Garnalentoastjes
Equipment
- keukenpapier
- schuimspaan
Ingrediënten
- 250 gram garnalen gepeld en fijngehakt
- 5 stuks waterkastanje fijngehakt
- 1 plakje gemberwortel geschild en fijngehakt
- 1 ei
- 1½ theelepel maïzena
- 1 theelepel droge sherry
- ½ theelepel zout
- zwarte peper versgemalen
- 4 sneetjes witbrood oud en zonder korst
- plantaardige olie om te frituren
Instructies
- Garnalen, waterkastanjes en gemberwortel goed vermengen. Ei, maïzena, sherry, zout en wat peper erdoor roeren.
- Garnalenmengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Sneetjes brood vervolgens in vieren snijden.
- Olie verhitten, vuur iets lager draaien en toastjes met het smeersel naar beneden op een schuimspaan leggen en voorzichtig in de olie laten zakken. Toastjes in circa 1½ minuut goudgeel frituren. Toastjes keren en nog even frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.