Garnalentoastjes

Garnalentoastjes

Dit recept komt uit een verzameling Chinese recepten en is in slechts 20 minuten klaar. Lekker met een zoete chilisausdip.

Garnalentoastjes

Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken Aziatisch, Chinese
Porties 2 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • schuimspaan

Ingrediënten
  

  • 250 gram garnalen gepeld en fijngehakt
  • 5 stuks waterkastanje fijngehakt
  • 1 plakje gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 1 ei
  • theelepel maïzena
  • 1 theelepel droge sherry
  • ½ theelepel zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 4 sneetjes witbrood oud en zonder korst
  • plantaardige olie om te frituren

Instructies
 

  • Garnalen, waterkastanjes en gemberwortel goed vermengen. Ei, maïzena, sherry, zout en wat peper erdoor roeren.
  • Garnalenmengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Sneetjes brood vervolgens in vieren snijden.
  • Olie verhitten, vuur iets lager draaien en toastjes met het smeersel naar beneden op een schuimspaan leggen en voorzichtig in de olie laten zakken. Toastjes in circa 1½ minuut goudgeel frituren. Toastjes keren en nog even frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.
Trefwoord garnalen, schaaldieren, waterkastanje


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept