Gebakken knoflookchampignons

Gebakken knoflookchampignons

Heerlijk Spaanse tapas! Zet deze met knapperig brood en verschillende andere tapas op tafel voor een gezellige maaltijd.

Buen apetito!

Gebakken knoflookchampignons

Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken Spaans, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram champignons
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • scheutje citroensap vers
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 4 eetlepels verse bladpeterselie fijngesneden

Instructies
 

  • Veeg of borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes af tot vlak onder de hoedjes. Snijd grote champignons in tweeën of in vieren. Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit hem in 30 seconden tot 1 minuut lichtbruin. Voeg de champignons toe en roerbak ze op laag vuur, tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen.
  • Draai het vuur laag en wacht tot het vocht uit de champignons is gelopen. Draai het vuur dan weer hoog en roerbak de champignons nog 4-5 minuten, tot het vocht bijna is verdampt. Voeg wat citroensap en zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak het geheel nog een minuut.
  • Schep de gebakken champignons in een voorverwarmd schaaltje en serveer ze gloeiend heet of warm.

Notities

Bron: Simpelweg lekker Spaanse keuken
Trefwoord champignons


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept