Kaneelbavarois

Kaneelbavarois

Serveren met tuiles, lekkere combi.

Kaneelbavarois

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Koeltijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 min
Gang Nagerecht
Keuken Frans

Ingrediënten
  

  • 300 ml volle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 35 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 3 stuks eidooier
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 175 ml slagroom

Instructies
 

  • Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (minimaal 10 minuten).
  • Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de helft van de vanillesuiker tot ze licht en schuimig zijn.
  • Doe de melk, kaneel, de rest van de suiker en de rest van de vanillesuiker in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Klop het melkmengsel door de eierdooiers en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Niet laten koken, want dan gaat de pudding schiften.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de hete pudding. Laat de pudding in een schone kom afkoelen.
  • Klop de slagroom en schep deze door de pudding. Verdeel over 4 met olie ingevette vormpjes en zet ze in de koelkast.
Trefwoord bavarois, kaneel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept