Zuid-Afrikaanse bredie van lamsvlees

Zuid-Afrikaanse bredie van lamsvlees

Heerlijk stoofje, lekker met gekookte aardappels.

Zuid-Afrikaanse bredie van lamsvlees

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Afrikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram romatomaat
  • 2 stuks rode chilipeper
  • 600 gram lamslapjes in grove stukken
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stuks ui kleine, in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm gemberwortel geraspt
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • eetlepel verse Italiaanse kruidenmix fijngehakt
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 150 ml vleesfond (pot)

Instructies
 

  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Zaadjes uit pepers verwijderen en pepers fijnhakken.
  • Vlees inwrijven met zwarte peper en bestrooien met bloem.
  • In braadpan olie verhitten en vlees in 4-6 minuten ophoog vuur bruin bakken.
  • Ui, knoflook en gember toevoegen en 2-3 minuten zachtjes meebakken.
  • Kardemom, koriander, Italiaanse kruiden, rode peper, tomaat, bruine suiker en fond erdoor scheppen. Zout naar smaak toevoegen en vlees met deksel schuin op pan in 45-60 minuten heel zachtjes gaar stoven, geregeld roeren.
  • Deksel van pan nemen en in 15-20 minuten vocht laten verdampen tot dikke saus ontstaat.

Notities

Bron: allerhande
Trefwoord lamsvlees, stoven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept