Gerookte zalm en avocadosalade

Gerookte zalm en avocadosalade

Mooi voorgerechtje, lekker met een glas frisfruitige witte wijn.

Gerookte zalm en avocadosalade

Cook Time 25 mins
Total Time 25 mins
Course Koud voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1 ciabattabrood
  • 2 stuks avocado pit verwijderd, in stukjes
  • citroensap
  • citroen partjes voor de garnering
  • ½ komkommer
  • 2 handenvol gemengde verse kruiden bladpeterselie, basilicum en bieslook, blaadjes geplukt en bieslook gehakt
  • 1 doosje tuinkers afgeknipt
  • 2 eetlepels gemengde zaden pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en maanzaad
  • 1 eetlepel sinaasappelsap of bloedsinaasappelsap
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 gram gerookte zalm

Instructions
 

  • Verhit een grillpan tot hij snoeiheet is – dit duurt circa 10 minuten. Halveer ondertussen de ciabatta in de lengte en snijd hem in4 vierkante stukken van 10-12 cm.
  • Doe de avocado in een kom en knijp er wat citroensap over tegen het verkleuren.
  • Snijd de  komkommer met een dunschiller in lange, dunne repen over de avocado. Voeg de kruiden en de tuinkers toe.
  • Rooster de zaden licht in een droge pan op matig vuur en laat afkoelen.
  • Doe het sinaasappelsap en de olijfolie in een kom, breng goed op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer door elkaar.
  • Rooster de ciabattastukken aan beide kanten in de grillpan. Besprenkel de ciabatta met een beetje dressing. Leg een stuk ciabatta op elk bord en leg er ¼ van de gerookte zalm op.
  • Sprenkel 1 eetlepel dressing over de salade en meng heel voorzichtig met je vingertoppen.
  • Schep de salade op de zalm. Bestrooi met wat geroosterde zaden en garneer met een partje citroen.

Notes

Bron: delicious.
Keyword gerookte zalm, vis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating