Gerookte zalm en avocadosalade

Mooi voorgerechtje, lekker met een glas frisfruitige witte wijn.

Gerookte zalm en avocadosalade
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
- 2 stuks avocado pit verwijderd, in stukjes
- citroensap
- citroen partjes voor de garnering
- ½ komkommer
- 2 handenvol gemengde verse kruiden bladpeterselie, basilicum en bieslook, blaadjes geplukt en bieslook gehakt
- 1 doosje tuinkers afgeknipt
- 2 eetlepels gemengde zaden pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en maanzaad
- 1 eetlepel sinaasappelsap of bloedsinaasappelsap
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
- Verhit een grillpan tot hij snoeiheet is – dit duurt circa 10 minuten. Halveer ondertussen de ciabatta in de lengte en snijd hem in4 vierkante stukken van 10-12 cm.
- Doe de avocado in een kom en knijp er wat citroensap over tegen het verkleuren.
- Snijd de komkommer met een dunschiller in lange, dunne repen over de avocado. Voeg de kruiden en de tuinkers toe.
- Rooster de zaden licht in een droge pan op matig vuur en laat afkoelen.
- Doe het sinaasappelsap en de olijfolie in een kom, breng goed op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer door elkaar.
- Rooster de ciabattastukken aan beide kanten in de grillpan. Besprenkel de ciabatta met een beetje dressing. Leg een stuk ciabatta op elk bord en leg er ¼ van de gerookte zalm op.
- Sprenkel 1 eetlepel dressing over de salade en meng heel voorzichtig met je vingertoppen.
- Schep de salade op de zalm. Bestrooi met wat geroosterde zaden en garneer met een partje citroen.
Notities
Bron: delicious.