Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

Keukenschrift
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Koud voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Hollandse garnalen
  • ½ komkommer geschild en in kleine blokjes
  • 1 rode grapefruit
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • zwarte peper versgemalen
  • zout

Instructies
 

  • Schil de grapefruit dik, zodat ook het vel verwijderd wordt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd in kleinere stukjes. Vang het sap op wat uit de grapefruit lekt.
  • Roer de mayonaise, de Griekse yoghurt, het opgevangen grapefruitsap, de dille en het uitgeperste teentje knoflook door elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Meng de garnalen met de stukjes grapefruit.
  • Verdeel de stukjes komkommer over de borden. Leg de garnalen en grapefruit hierop en sprenkel de saus hier overheen.
Trefwoord grapefruit, hollandse garnalen, schaaldieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept