Broccoli Pecorino

Broccoli Pecorino

Broccoli Pecorino

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg broccoli
  • 1 citroen alleen het sap
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 100 gram pecorino geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 25 gram roomboter
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Smelt de boter, niet bruin laten worden.
  • Voeg onder voortdurend roeren de geitenkaas, crème fraîche en citroensap erbij tot een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de geraspte kaas toe en houd de saus warm.
  • Was de broccoli. Snijd de stelen los, verwijder het onderste stukje en snijd de rest van de stelen in reepjes en verdeel de roosjes in gelijke stukjes. Kook de stelen in ruim kokend water circa 2 minuten, voeg dan de roosjes toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
  • Schep de broccoli uit het kookvocht. Laat goed uitlekken, schep in een serveerschaal en giet de kaassaus erover.

Notities

Bron: Het Groenten & Fruit ABC
Trefwoord broccoli


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept