Caponata

Caponata

Alle landen rond de Middellandse zee hebben zo hun eigen variant van dit gerecht. In Italië is dit de caponata.

Caponata

Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks rode ui in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 stuks rode paprika in dunne reepjes
  • 1 kg tomaat ontveld, in stukken
  • 5 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 500 gram aubergine in blokjes van 2 cm
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 3 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 4 eetlepels verse bladpeterselie fijngesneden

Instructies
 

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook met een snufje zout circa 10 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak deze circa 5 minuten mee.
  • Voeg dan de tomaten en nog wat zout toe en laat het mengsel circa 25 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer dan de bleekselderij erdoor en laat alles nog circa 10 minuten sudderen.
  • Verhit ondertussen 5 eetlepels olie in een grote koekenpan, laat de olie goed heet worden en bak hierin de blokjes aubergine onder roeren aan alle kanten lichtbruin. Laat de aubergine op keukenpapier uitlekken. Sprenkel de azijn over de aubergine en strooi er zout en peper over.
  • Roer de aubergine, olijven, kappertjes en peterselie door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de caponata warm of op kamertemperatuur.

Notities

Bron: Tip Culinair
Trefwoord aubergine, bleekselderij, paprika, tomaat


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept