Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600-800 gram sperziebonen dunne
  • 2 stuks citroen biologisch
  • 100 ml olijfolie
  • 2 stuks rode ui in ringen
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 4 eetlepels verse bladpeterselie grof gesneden
  • 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
  • eetlepel tomatenpuree
  • 150 ml groentebouillon
  • 1½-2 kg mosselen

Instructies
 

  • Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar, giet in een zeef en spoel af met koud stromend water. Laat uitlekken.
  • Pers 1 citroen uit, snijd de ander in dunne plakjes. Breng het citroensap op smaak met zout en peper en klop er 40 ml olijfoliedoor. Meng de dressing met 1/3 van de uienringen, 1 teen knoflook en de sperziebonen, laat intrekken en bestrooi met de helft van de peterselie.
  • Verhit ondertussen de wok voor op halfhoog vuur en schenk er de rest van de olie in. Bak hierin de rest van de uien glazig. Voeg de rode peper, citroenplakjes en rest van de knoflook toe en roerbak kort.
  • Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen ophoog vuur onder af en toe omscheppen 10 minuten tot alle schelpen open staan. Breng op smaak en bestrooi met de rest van de peterselie.
  • Serveer met de sperziebonensalade.

Notities

Lekker met frieten of dik gesneden boerenwitbrood.
Bron: delicious.
Trefwoord mosselen, schelpdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept