Preistamppot met noten en kastanjechampignons

Preistamppot met noten en kastanjechampignons

Preistamppot met noten en kastanjechampignons

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 mins
Totale tijd 30 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kg kruimige aardappel geschild
  • scheutje volle melk
  • zout
  • 600 gram prei gesneden
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 theelepels hot currypoeder
  • 250 gram kastanjechampignons schoongemaakt, in plakjes of in kwarten
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 gram cashewnoten ongezouten, grofgehakt

Werkwijze
 

  • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en de currypoeder. Houd de prei apart.
  • Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de kastanjechampignons al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de rode chilipeper toe en roerbak deze kort mee. Breng de paddenstoelen verder op smaak met de sojasaus en zwarte peper.
  • Stamp de aardappelen met een scheutje melk tot een puree, breng op smaak met zout en zwarte peper, schep de prei erdoor.
  • Verdeel de stamppot over 4 borden, verdeel de paddenstoelen over de stamppot en strooi er de cashewnoten overheen.
Keyword aardappel, kastanjechampignons, prei, stamppot


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating