Bloemkoolsoep met blue stilton

Bloemkoolsoep met blue stilton

Lekker vegetarisch soepje, de combinatie van bloemkool en kaas is altijd goed!

Bloemkoolsoep met blue stilton

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 gram bloemkool verdeeld in kleine roosjes
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 takje verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 ml volle melk
  • 100 gram blue stilton verbrokkeld
  • zwarte peper versgemalen
  • 3 eetlepels verse bladpeterselie

Instructies
 

  • Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui op lage stand glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, bouillon, tijm en peterselie toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de tijm en peterselie en pureer de soep.
  • Klop de maïzena los met een paar eetlepels melk en voeg samen met de rest van de melk toe aan de soep. Laat nog een paar minuten doorkoken en neem de soep dan van het vuur.
  • Roer de verbrokkelde kaas erdoor en breng verder op smaak met versgemalen peper. Bestrooi met gehakte peterselie.

Notities

Bron: Boodschappen
Trefwoord bloemkool, stilton


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept