Bloemkooltaartje met taleggio

Bloemkooltaartje met taleggio

Dit is een heerlijk bijgerechtje. Ik grilde er een paar worstjes bij, maar je kan dit natuurlijk met van alles combineren.

Dit gerechtje kan ook prima als warm voorgerecht geserveerd worden.

Bloemkooltaartje met taleggio

Bereidingstijd 25 min
Oventijd 12 min
Totale tijd 37 min
Gang Bijgerecht, Warm voorgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 taartvormpjes (11 cm Ø)

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloemkool roosjes, 5-6 minuten gekookt
  • 150 gram kruimige aardappel gekookt
  • 120 gram taleggio
  • 80 gram sjalot
  • roomboter
  • paneermeel
  • kaneelpoeder
  • paprikapoeder
  • olijfolie extra vergine

Instructies
 

  • Snipper 40 gram sjalot en fruit hem in 3 eetlepels olie. Voeg de verbrokkelde bloemkoolroosjes toe. Bak de bloemkool circa 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout, een snufje paprikapoeder en een snufje kaneelpoeder. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappels fijn en meng ze door de bloemkool.
  • Verwarmde oven voor op 190°C.
  • Vet de vormpjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Vul de vormpjes met het bloemkoolmengsel afgewisseld met plakjes taleggio. Zet de vormpjes circa 12minuten in de oven.
  • Snijd de resterende sjalot in ringen en bak ze circa 5 minuten in de boter.
  • Serveer de taartjes met de gebakken sjalot.

Notities

Bron: La Cucina Italiana
Trefwoord bloemkool, oven, taleggio


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept