Paddenstoelen-stroganoffsoep

Paddenstoelen-stroganoffsoep

Dit is een goed gevulde vegetarische maaltijdsoep, de rijst zorgt tegelijk voor binding van de soep.

Eet smakelijk!

Paddenstoelen-stroganoffsoep

Cook Time 35 mins
Total Time 35 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingredients
  

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teen knoflook geschild en in plakjes
  • 800 gram paddenstoelen gemengde wilde
  • 1 stuks rode ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 2 liter groentebouillon
  • 100 gram witte rijst
  • 1 bosje verse bladpeterselie blad fijngehakt
  • paprikapoeder

Instructions
 

  • Smelt 1 eetlepel boter in een soeppan en roer er de knoflook door.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze zachtjes tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper. Neem een derde van de gebakken paddenstoelen uit de pan en houd ze apart.
  • Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn.
  • Voeg de bouillon en rijst toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de rijst gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen.
  • Druppel wat olijfolie in de soep en bestrooi met de gehakte peterselie en paprikapoeder
Keyword maaltijdsoep, paddenstoelen, soep


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating