Paddenstoelen-stroganoffsoep

Paddenstoelen-stroganoffsoep

Dit is een goed gevulde vegetarische maaltijdsoep, de rijst zorgt tegelijk voor binding van de soep.

Eet smakelijk!

Paddenstoelen-stroganoffsoep

Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teen knoflook geschild en in plakjes
  • 800 gram paddenstoelen gemengde wilde
  • 1 stuks rode ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 2 liter groentebouillon
  • 100 gram witte rijst
  • 1 bosje verse bladpeterselie blad fijngehakt
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Smelt 1 eetlepel boter in een soeppan en roer er de knoflook door.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze zachtjes tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper. Neem een derde van de gebakken paddenstoelen uit de pan en houd ze apart.
  • Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn.
  • Voeg de bouillon en rijst toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de rijst gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen.
  • Druppel wat olijfolie in de soep en bestrooi met de gehakte peterselie en paprikapoeder
Trefwoord maaltijdsoep, paddenstoelen, soep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept