Grapefruitsalade

Grapefruitsalade

Vruchtensalades zijn er in Amerika in allerlei variëteiten. Veel zuidwesterlingen hebben citrusbomen in de tuin en proberen allerlei recepten uit. Dit recept komt uit Arizona.

Grapefruitsalade

Cook Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Amerikaans, Vegetarisch
Servings 6 personen

Ingredients
  

  • 2 stuks rode grapefruit
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 sinaasappelschil geraspt
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • ½ theelepel zeezout grof
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 citroen alleen het sap
  • 1,25 dl olijfolie
  • 1 sinaasappel alleen het sap
  • zwarte peper versgemalen
  • 1 bosje waterkers gewassen, alleen de blaadjes

Instructions
 

  • Schil de grapefruits en verwijder al het wit. Snijd ze overdwars in dunne plakken van ½ cm dik of verdeel ze in parten. Snijd alle parten los en leg ze in een schaal. Leg de uienringen erop en bestrooi ze met de sinaasappelrasp.
  • Prak in een kom de knoflook met het zout. Klop er langzaam mosterd, citroensap, olijfolie en sinaasappelsap door. Giet dit sausje over de salade en bestrooi met peper. Laat de salade koud worden in de koelkast en garneervlak voor het opdienen met waterkers.

Notes

Bron: Amerika – Een culinaire reis
Keyword Arizona, grapefruit, salade


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating