Grapefruitsalade
Vruchtensalades zijn er in Amerika in allerlei variëteiten. Veel zuidwesterlingen hebben citrusbomen in de tuin en proberen allerlei recepten uit. Dit recept komt uit Arizona.
Grapefruitsalade
Ingrediënten
- 2 stuks rode grapefruit
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 sinaasappelschil geraspt
- 1 teen knoflook gesnipperd
- ½ theelepel zeezout grof
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 citroen alleen het sap
- 1,25 dl olijfolie
- 1 sinaasappel alleen het sap
- zwarte peper versgemalen
- 1 bosje waterkers gewassen, alleen de blaadjes
Werkwijze
- Schil de grapefruits en verwijder al het wit. Snijd ze overdwars in dunne plakken van ½ cm dik of verdeel ze in parten. Snijd alle parten los en leg ze in een schaal. Leg de uienringen erop en bestrooi ze met de sinaasappelrasp.
- Prak in een kom de knoflook met het zout. Klop er langzaam mosterd, citroensap, olijfolie en sinaasappelsap door. Giet dit sausje over de salade en bestrooi met peper. Laat de salade koud worden in de koelkast en garneervlak voor het opdienen met waterkers.
Notities
Bron: Amerika – Een culinaire reis