Auberginedip met knoflook

Auberginedip met knoflook

Van de Griekse mezze kunnen wij erg genieten. Liefst zetten wij net als de Grieken diverse mezze op tafel. Serveer deze melitzanosaláta met stukjes brood of crackers om lekker te dippen.

καλή όρεξη

eet smakelijk

Auberginedip met knoflook

Melitzanosaláta
Bereidingstijd 1 uur
koeltijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken Grieks
Porties 6 personen

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergine grote
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen alleen het sap
  • dl Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • snufje gemalen komijn (djinten)
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • verse bladpeterselie fijngesneden, ter garnering

Instructies
 

  • Prik de aubergines enige malen in met een vork en leg ze op een bakplaat. Plaats ze 45 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven tot ze heel zacht zijn. Laat ze enigszins afkoelen, snijd ze overlangs doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met zware bodem en bak hierin gedurende 5 minuten het uitgelepelde auberginevruchtvlees. Doe het over in een mengkom van een keukenmachine, voeg het citroensap toe en pureer het geheel. Voeg vervolgens geleidelijk de yoghurt, en vervolgens de knoflook en komijn door. Maak op smaak met zout en peper.
  • Doe de dip in een ondiep schaaltje en plaats het minstens 1 uur in de koelkast. Strooi de peterselie erover.

Notities

Bron: De keuken van Griekenland – Susanna Tee
Trefwoord aubergine, dip, knoflook, mezze


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept