Dip van gegrilde aubergine

Dip van gegrilde aubergine

Lekkere Spaanse tapas. Zet deze met een aantal andere tapas op tafel om samen te delen. Lekker met wat stukjes brood om te dippen.

Dip van gegrilde aubergine

Keukenschrift
Voorbereidingstijd 30 mins
koeltijd 1 hr
Totale tijd 1 hr 30 mins
Gang Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken Spaans, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 6 personen

Materialen

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine grote van circa 400 gram
  • olijfolie
  • 2 stuks lente-ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie fijngesneden
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • gerookt paprikapoeder

Werkwijze
 

  • Snijd de aubergine in dikke plakken. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Voeg de aubergineplakken toe en bak ze aan weerszijden tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen de plakken de opgenomen olie weer afgeven.
  • Verhit opnieuw een eetlepel olie in de braadpan. Voeg de lente-uitjes en knoflook toe en bak ze 3 minuten, of tot de lente-uitjes zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer ze grof. Doe het mengsel over in een schaal en roer de peterselie erdoor. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Serveer de auberginedip direct of zet hem nog 15 minuten afgedekt in de koelkast om af te koelen. Bestrooi met paprikapoeder.

Notities

Bron: Simpelweg lekker Spaanse keuken
Keyword aubergine


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating