Warme salade met paneer, linzen en chutneydressing

Lekker met naanbroodjes en een schepje dikke yoghurt.

Warme salade met paneer, linzen en chutneydressing
Ingrediënten
- 400 gram paneer (Indiase kaas) in stukjes van 2 cm
- 1 eetlepel hot currypoeder
- 80 ml plantaardige olie
- 1 ui in dunne ringen
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 gram bruine linzen (blik) afgespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels mangochutney
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 100 gram jonge spinazieblaadjes (babyspinazie)
Instructies
- Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.
- Verhit 1 eetlepelolie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart.
- Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten. Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles door gewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
- Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over.