Citroentaart

Citroentaart

Heerlijke taart met zachte citroenvulling.

Ook een prima afsluiter van een dinertje!

Citroentaart

Petra
Bereidingstijd 25 mins
Oventijd 40 mins
Totale tijd 1 hr 5 mins
Gang Gebak, taart en koek(jes), Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 stukken

Materialen

  • lage geribbelde bakvorm

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 130 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 260 gram bloem

Voor de vulling

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 5 stuks ei losgeklopt
  • 2 stuks citroen sap en rasp

Werkwijze
 

  • Klop basterdsuiker en roomboter luchtig en voeg de eieren toe. Meng er de bloem door en kneed het kruimelige geheel tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg in plasticfolie in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat op laag vuur de boter smelten en roer er de suiker door. Voeg geleidelijk en al roerend de eieren toe. Voeg sap en rasp van de citroenen toe. Verwarm al roerend tot het mengsel gebonden is.
  • Bekleed een ingevette, lage geribbelde bakvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Giet de vulling erin en zet circa 40 minuten in de oven.

Notities

Bron: Elle Eten
Keyword citroen, taart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating