Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Vol van smaak deze curry, lekker met basmatirijst.

Bloemkoolcurry

Keukenschrift
Bereidingstijd 45 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, Vegetarisch
Porties 2 personen

Materialen

  • kleine koekenpan
  • vijzel
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui of 3 sjalotten, in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspt
  • 1 groene chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 4 stuks vastkokende aardappel middelgroot, geschild en in stukken
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl groentebouillon
  • 225 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
  • ½ bloemkool in roosjes
  • 1 handje sperziebonen afgehaald en in stukjes van 4 cm

Werkwijze
 

  • Verhit voor de curry een kleine koekenpan op halfhoog vuur en rooster komijn- en korianderzaadjes tot ze geuren.
  • Stamp ze grof in een vijzel met een stamper.
  • Verhit de olie in een braadpan en smoor de uien op halfhoog vuur glazig en gaar. Voeg de knoflook, gember, chilipeper en specerijen toe en bak alles 1 minuut.
  • Roer de aardappelen door de inhoud van de pan tot ze een vetlaagje hebben. Voeg de kokosmelk, bouillon en tomaten toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten 5 minuten pruttelen en meng de bloemkool erdoor. Laat de curry in de gesloten pan 20 minuten pruttelen tot aardappelen en bloemkool gaar zijn en de saus licht is gebonden.
  • Doe de sperziebonen erin en laat de curry nog 2-3 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Bron: Het meat free monday kookboek – Paul, Stella & Mary McCartney
Keyword bloemkool, curry


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating