Kastanjechampignonsoep met een topping van oesterzwammen

Kastanjechampignonsoep met een topping van oesterzwammen

Wanneer er ‘s avonds door ons gesport wordt, maak ik meestal een maaltijdsoep. Niet te zwaar, veel vocht, ideaal dus om tussen werk en sporten een kommetje van te eten. Dit keer werd het een kastanjechampignonsoep met een topping van oesterzwammen. Om de soep iets vullender te maken kookte ik een klein portie rijst mee. De soep is in een klein half uurtje klaar.

Eet smakelijk!

Kastanjechampignonsoep met een topping van oesterzwammen

Keukenschrift
Cook Time 25 mins
Total Time 25 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands, Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingredients
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • liter groentebouillon
  • 100 gram basmatirijst
  • 1 bosje verse bladpeterselie fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram oesterzwammen in stukken
  • zwarte peper versgemalen
  • zeezout

Instructions
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en roer er de helft van de knoflook door. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze zachtjes tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon en rijst toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng indien nodig verder op smaak.
  • Verhit nog 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen met de resterende knoflook, paprikapoeder en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en schep de gebakken oesterzwammen als topping op de soep.
Keyword kastanjechampignons, maaltijdsoep, oesterzwammen, paddenstoelen, soep


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating