Fregola sarda pasta met tomaten

Fregola sarda pasta met tomaten

Heerlijk vegetarisch pastagerecht, vol van smaak.

Fregola sarda pasta met tomaten

Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kerstomaat gehalveerd
  • 3 tenen knoflook heel en ongepeld
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 200 gram fregola sarda (pasta)
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 30 gram verse basilicum grof gescheurd
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 gram zwarte olijven ontpit en doormidden of grof gehakt
  • 100 gram verse geitenkaas
  • zout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Verhit de oven tot 190°C.
  • Doe de tomaten en de knoflook in een braadslee. Bestrooi ze met wat suiker en de oregano, zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
  • Kook de fregola volgens voorschrift in kokend gezouten water beetgaar.
  • Maak intussen de pesto in een vijzel met een stamper of een blender. Haal de knoflook uit de braadslee, druk de tenen uit de vliezen en wrijf ze met de pijnboompitten fijn. Voeg het basilicum en de overgebleven olijfolie toe en wrijf weer tot allesfijn is. Roer de Parmezaan erdoor en zout en peper naar smaak.
  • Doe de warme fregola in een schaal en voeg de geroosterde tomaten en de olijven toe. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en spatel de pesto erdoor. Serveer hem warm of koud.

Notities

Bron: Het meat free monday kookboek – Paul, Stella and Mary McCartney
Trefwoord basilicum, kerstomaat, pasta


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept