Frittata met spinazie, courgette en geitenkaas

Frittata met spinazie, courgette en geitenkaas

Frittata kan je alle kanten mee op. Deze frittata is vegetarisch met spinazie, courgette, doperwtjes en verse geitenkaas.

Eet smakelijk!

Frittata met spinazie, courgette en geitenkaas

Cook Time 15 mins
Oventijd 10 mins
Total Time 25 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans, Vegetarisch
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel venkelzaad
  • 1 courgette klein
  • 150 gram spinazieblaadjes
  • 100 gram doperwten
  • 6 stuks ei
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 15 gram verse basilicum

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige, ruime koekenpan en voeg de knoflook en venkelzaad toe. Fruit een paar minuten zachtjes aan.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en bak ongeveer 5 minuten mee met de knoflook. Voeg dan de spinazie en doperwten toe en bak tot de spinazie volledig is geslonken. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een kom, breng op smaak met zouten peper en giet de eieren op de groenten. Verdeel de geitenkaas over het ei en laat het geheel circa 3 minuten zachtjes bakken.
  • Schuif de pan met frittata in de oven en bak circa 10 minuten tot het ei volledig is gestold. Laat de frittata wat afkoelen en serveer met wat blaadjes basilicum en eventueel wat extra olijfolie.

Notes

Bron: Santé
Keyword courgette, ei, frittata, spinazie, verse geitenkaas


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating