Aardbeienpannacotta

Aardbeienpannacotta

Deze aardbeienpannacotta heb ik inmiddels diverse keren gemaakt en lijkt bij iedereen goed in de smaak te vallen.

Aardbeienpannacotta

Cook Time 25 mins
Koeltijd 8 hrs
Total Time 8 hrs 25 mins
Course Nagerecht
Cuisine Italiaans
Servings 6 personen

Equipment

  • keukenmachine

Ingredients
  

  • 185 ml slagroom
  • 55 gram kristalsuiker fijne
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 625 gram aardbeien kroontjes verwijderd
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • poedersuiker voor het bestuiven

Instructions
 

  • Doe de slagroom en suiker in een pan en breng zachtjes aan de kook, roer om de suiker te laten oplossen.
  • Week de gelatine in koud water tot deze zacht is. Knijp het overtollige water eruit en doe de gelatine bij de hete room, blijf roeren tot alles volledig is opgenomen.
  • Pureer 500 gram aardbeien in een keukenmachine glad en schenk ze door een zeef om de aardbeienzaadjes te verwijderen. Roer de yoghurt door de aardbeienpuree. Voeg het roommengsel toe en roer tot alles gemengd is.
  • Verdeel over 6 ramequins van 125 ml inhoud, dek af met plasticfolie en laat tenminste 8 uur (liever nog een nacht) in de koelkast opstijven.
  • Doop, om de pannacotta uit de vorm te krijgen, de ramequins een paar seconden in heet water en stort de puddinkjes op de bordjes.
  • Snijd de rest van de aardbeien in plakjes. Leg op elk puddinkje wat plakjes en bestuif licht met poedersuiker en serveer direct. 

Notes

Bron: delicious.
Keyword aardbeien, pannacotta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating