Supergroentesoep met kikkererwten

Supergroentesoep met kikkererwten

Deze supergroene groentesoep is vol van smaak en door de kikkererwten licht gebonden. Voeg er voor wat extra pit wat chilivlokken aan toe.

Supergroentesoep met kikkererwten

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 6 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie milde
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 bosje verse bladpeterselie blaadjes afgeplukt, steeltjes fijngesneden
  • 1 venkel in dunne plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 broccoli roosjes losgemaakt, stronk geschild en in stukjes gesneden
  • 2 stuks gedroogd(e) laurierblaadje(s)
  • 400 gram kikkererwten (blik) afgespoeld en uitgelekt
  • 300 gram spinazieblaadjes
  • 1 citroen alleen het sap
  • gedroogde chilivlokken

Instructies
 

  • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, peterseliesteeltjes, venkel, bleekselderij, courgette, stukjes broccolistronk en laurier 10 minuten onder af en toe omscheppen.
  • Draai het vuur hoog. Schenk de bouillon en kikkererwten erbij en laat 5 minuten koken. Voeg de broccoliroosjes, peterselieblad en spinazie toe. Kook de broccoli afgedekt op matig vuur gaar in circa 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur. Verwijderde laurierblaadjes. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over kommen. Strooi er nog wat chilivlokken over.

Notities

Bron: delicious. (aangepast)
Trefwoord broccoli, courgette, kikkererwten, maaltijdsoep, spinazie, venkel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept