Gigli met paddenstoelen

Gigli met paddenstoelen

Dit is een heerlijke vegetarische pasta met veel paddenstoelen. Ik gebruikte gigli als pastasoort, een nieuwe vorm voor mij. Het lijkt een beetje op lelies en vindt zijn oorsprong in Toscane in Italië. Zeker in combinatie met de paddenstoelen ziet het er mooi uit.

Gigli met paddenstoelen

Keukenschrift
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram gigli pasta, ik gebruikte de speltvariant
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram paddenstoelen mix, grotere paddenstoelen in stukjes
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 2 stuks eidooier
  • 0,5 dl slagroom
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • picadillo specerijenmelange
  • gedroogde chilivlokken
  • olijfolie
  • 1 handje rucola
  • Parmezaanse kaas grof geraspt

Instructies
 

  • Fruit de sjalotjes en knoflook in de olie in, voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur onder regelmatig omschudden. Draai er een klein beetje zout over. Bak tot het vrijkomende vocht nagenoeg verdampt is.
  • Klop de eidooiers los met de slagroom en breng op smaak met peper, picadillo en chilivlokken.
  • Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout. Voeg de pasta na het uitlekken met het geklopte ei bij het paddenstoelenmengsel, warm goed door en schep met de rucola en een beetje Parmezaanse kaas goed door elkaar.
  • Verdeel over 2 borden en zet nog wat Parmezaanse kaas op tafel.
Trefwoord gigli, paddenstoelen, pasta


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept