Zoete-aardappel-pindasoep

Zoete-aardappel-pindasoep

Deze heerlijk zoete-aardappel-pindasoep is vol van smaak en tegelijkertijd niet te zwaar. Het is gebaseerd op een recept van Good Housekeeping. De laatste keer dat ik deze soep maakte, voegde ik er taugé en een gekookt ei (in kleine stukjes gesneden) aan toe. Prima combi en geeft de soep net iets meer vulling.

Zoete-aardappel-pindasoep

Keukenschrift
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 stuks ui in plakjes
  • 2 stuks wortel in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 5 cm gemberwortel geraspt
  • 1-2 stuks rode chilipeper in ringen
  • 400 gram stukjes gepelde tomaat (blik) blik
  • 125 gram rode linzen
  • liter groentebouillon
  • 2 stuks limoen sap
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 stuks lente-ui in ringetjes
  • 25 gram pinda's geroosterd en grof gehakt

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Bak de ui en de wortel hierin al omscheppend tot ze beetgaar beginnen te worden. Voeg de knoflook, gember en het meeste van de chilipepers en bak al omscheppend circa 2 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de zoete aardappels, tomaten, linzen, limoensap en de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in circa 20 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg de pindakaas toe en pureer de soep.
  • Schep de soep in kommen, verdeel de lente-ui en de resterende chilipeper erover en bestrooi met de grof gehakte pinda’s.
Trefwoord maaltijdsoep, pinda’s, pindakaas, soep, zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept