Aubergine met tofu en zwarte bonen

Aubergine met tofu en zwarte bonen

Lekker pittig gerecht met aubergine, tofu en zwarte bonen. Serveer het in een kommetje samen met de zilvervliesrijst. Eet dit gerecht met stokjes om er heerlijk rustig van te genieten.

Aubergine met tofu en zwarte bonen

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 aubergine in blokjes
  • ½ theelepel szechuanpeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 cm gemberwortel fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 rawit fijngesneden
  • 2 theelepels rijstazijn
  • zwarte bonen (blik)
  • 125 gram tofu in blokjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 3 stuks lente-ui in ringetjes
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 1 bosje verse koriander grof gesneden

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de aubergine met een beetje zout, laat 5 minuten intrekken, spoel koud af en dep droog.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak de aubergine en de tofu circa 5 minuten tot de aubergine mooi kleurt.
  • Voeg de gember, knoflook, sjalot, rawit en szechuanpeper toe en roer tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de zwarte bonen met het vocht uit het blik toe. Voeg dan de rijstazijn en 200 ml water toe. Breng aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg toe. Roer 2-3 minuten tot de saus licht bindt.
  • Verdeel de rijst over twee kommetjes, schep hier het tofu-auberginemengsel op en strooi er voor het serveren lente-uitjes, rode peper en koriander over.
Trefwoord aubergine, rijst, roerbakken, szechuanpeper, tofu, wok, zilvervliesrijst, zwarte bonen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept