Wortelsalade uit Gujarat

Wortelsalade uit Gujarat

Deze wortelsalade (Gajar nu salat) komt uit Gujarat, in het noordwesten van India.

De salade doet het goed als bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry.

Wortelsalade uit Gujarat

Keukenschrift
Bereidingstijd 15 mins
Koeltijd 30 mins
Totale tijd 45 mins
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram wortel geschrapt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • ½ eetlepel zwart mosterdzaad
  • ½ eetlepel komijnzaad
  • 1 groene chilipeper zaad verwijderd, fijngesneden
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • snufje gemalen kurkuma
  • eetlepel citroensap

Werkwijze
 

  • Rasp de wortels grof en doe ze in een kom. Zet ze tot gebruikt apart.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Schep ze om tot ze beginnen op te springen in de pan. Neem de pan direct van het vuur en roer de chilipeper, suiker, het zout en de kurkuma door de olie. Laat het specerijenmengsel circa 5 minuten afkoelen.
  • Schenk het specerijenmengsel met de olie over de wortels. Voeg het citroensap toe. Schep de wortelsalade losjes om en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Zet de salade afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast. Schep de salade vlak voor het serveren nog eens om.

Notities

Bron: De keuken van India – Beverly Leblanc
Keyword salade, wortel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating