Aubergine Parmigiana

Aubergine Parmigiana

Dit aubergine parmigiana recept is één van onze favorieten. Met enige regelmaat hebben wij deze nu gemaakt, de venkelzaadjes zijn een heerlijke toevoeging. Zeker uitproberen dus! Je moet er wel even de tijd voor nemen, de bereidingstijd is 50 minuten met daarna nog een oventijd van 25 minuten, maar het resultaat is er dan ook naar!

Buon appetito!

Aubergine Parmigiana

Bereidingstijd 50 min
Oven 25 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 75 gram bloem
  • 4 theelepels venkelzaad geroosterd en fijngemalen
  • 3 stuks aubergine in plakken
  • 8-9 eetlepels olijfolie
  • 300 ml gezeefde tomaten (passata) (passata)
  • 400 gram stukjes gepelde tomaat (blik) blik
  • 1 bosje verse basilicum blaadjes geplukt
  • 2 bollen buffelmozzarella in plakjes
  • 80 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

Instructies
 

  • Meng in een kom de bloem met het venkelzaad en wat zout. Wentel de aubergineplakken erdoor. Verhit 3 eetlepels van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin een derde deel van de aubergineplakken goudbruin en gaar in 10minuten. Keer ze halverwege. Bak zo de rest van de aubergines in de rest van de olie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de helft van de basilicum al roerendop matig vuur. Verdeel de helft van de aubergines en de helft van de saus over 4 ovenschaaltjes. Verdeel hierover de helft van de mozzarella en vervolgens de rest van de aubergines en saus. Dek af met de rest van de mozzarella en strooide Parmezaanse kaas erover. Bak circa 25 minuten en laat de kaas mooi kleuren. Serveer warm met de rest van de basilicum

Notities

Bron: delicious.
Trefwoord aubergine, oven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept