Kokkels met witte wijn, knoflook en verse kruiden

Kokkels met witte wijn, knoflook en verse kruiden

Lekker met vers stokbrood en een groene salade.

Kokkels met witte wijn, knoflook en verse kruiden

Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram roomboter
  • 100 ml olijfolie
  • 200 gram sjalot in ringen
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel verse tijm gehakt
  • 300 ml droge witte wijn
  • 100 ml Noilly Prat
  • 4 eetlepels Pernod
  • 2 stuks citroen sap
  • kg kokkels schoongemaakt
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie gehakt
  • 1 eetlepel verse dragon gehakt
  • 1 eetlepel verse kervel gehakt
  • 1 eetlepel verse bieslook gehakt
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Verhit de boter en olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de sjalot en knoflook, laurierbladeren en tijm toe en fruit alles2 minuten tot de sjalot en knoflook zacht en glazig zijn. Schenk de witte wijn, Noilly Prat, Pernod en citroensap erbij en laat alles op laag vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg de kokkels toe, leg een deksel op de pan en stoom de kokkels 6-8 minuten, tot de schelpen zijn geopend. Roer de resterende kruiden erdoor en voeg zwarte peper naar smaak toe. Serveer direct.

Notities

Bron: Elle Eten
Trefwoord kokkels, schelpdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept