Romige pastinaaksoep met knoflook

Lekker met een stukje focacciabrood.

Romige pastinaaksoep met knoflook
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 prei in ringen
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 4 stuks pastinaak geschild en in stukken
- 500 ml groentebouillon
- 500 ml water
- 125 ml slagroom
- zeezout
- zwarte peper versgemalen
- walnoten grof gehakt
- verse bieslook in stukjes
Instructies
- Verhit olie en boter in een grote pan. Fruit hierin prei en knoflook 5 minuten.
- Voeg pastinaak toe en bak 2 minuten mee.
- Giet bouillon en water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groente in circa 20 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Verwarm opnieuw en voeg de slagroom toe. Breng op smaak, bestrooi met walnoten en bieslook.
Notities
Bron: Elle Eten