Romige pastinaaksoep met knoflook

Romige pastinaaksoep met knoflook

Lekker met een stukje focacciabrood.

Romige pastinaaksoep met knoflook

Course Soep
Cuisine Nederlands, Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingredients
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 prei in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 stuks pastinaak geschild en in stukken
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 ml water
  • 125 ml slagroom
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen
  • walnoten grof gehakt
  • verse bieslook in stukjes

Instructions
 

  • Verhit olie en boter in een grote pan. Fruit hierin prei en knoflook 5 minuten.
  • Voeg pastinaak toe en bak 2 minuten mee.
  • Giet bouillon en water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groente in circa 20 minuten gaar worden.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Verwarm opnieuw en voeg de slagroom toe. Breng op smaak, bestrooi met walnoten en bieslook.

Notes

Bron: Elle Eten
Keyword knoflook, pastinaak


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating