Groentebouillon

Groentebouillon

Dit is een goed recept om zelf een smaakvolle groentebouillon te maken, die als basis kan dienen voor andere gerechten.

Dit recept is goed voor 1½ liter bouillon.

De bouillon is tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Of verdeel de bouillon in kleine porties en bewaar deze tot 3 maanden in de diepvries.

Groentebouillon

Cook Time 30 mins
Afkoelen 3 hrs
Total Time 3 hrs 30 mins
Course Basisrecept
Cuisine Veganistisch, Vegetarisch

Ingredients
  

  • 3 stuks ui gepeld, grof gesnipperd
  • 1 prei gewassen, grof gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 6 stuks wortel geschrapt, in stukjes
  • 1 bol knoflook horizontaal in tweeën
  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • 1 gedroogd(e) laurierblaadje(s)
  • 2 dl droge witte wijn
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

kruidenbuiltje

  • verse tijm enkele takjes
  • verse basilicum
  • verse dragon
  • verse koriander
  • verse bladpeterselie

Instructions
 

  • Bind de kruiden met keukentouw tot een kruidenbuiltje.
  • Doe de groenten, knoflook, peperkorrels en het laurierblad in een grote pan en bedek alles met circa 2 liter koud water. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en kook alles zachtjes 20-25 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg het kruidenbuiltje, de witte wijn en wat peper en zout toe. Roer de bouillon even en laat deze volledig afkoelen.
  • Zet de bouillon zo mogelijk een nacht in de koelkast. Zeef de bouillon door een fijne zeef boven een kom.

Notes

Bron: Gezond met Ramsay – Gordon Ramsay
Keyword basisrecept, groentebouillon


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating