Albondigas

Albondigas

Gehaktballetjes in tomatensaus, een heerlijke Spaanse tapas. Gecombineerd met andere tapas op tafel kan iedereen pakken wat lekker gevonden wordt. Om samen te eten en met elkaar te delen. Ik houd daar van.

Albondigas

Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Amuse, mezze, tapas, etc.
Cuisine Spaans
Servings 30 stuks

Ingredients
  

  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie
  • 250 gram half-om-halfgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • zwarte peper versgemalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • dl gezeefde tomaten (passata)

Instructions
 

  • Van brood korstjes afsnijden. Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie doorgehakt mengen.
  • Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
  • Peper wassen en halveren. Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.
  • Gehakt op smaak brengen met peper.
  • Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.
  • In pan olie verhitten. Gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur circa 15 minuten verwarmen.
  • Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.

Notes

Bron: Amuses – Albert Heijn
Keyword half-om-halfgehakt, tapas


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating