Pittige wortelsoep met halloumi


Pittige wortelsoep met halloumi
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in grove stukken
- 2 teentjes knoflook in stukjes
- 1 cayennepeper in ringen
- 500 gram wortel in grove stukken
- 750 ml groentebouillon
- 1 theelepel picadillo specerijenmelange
- paprikapoeder
- scheutje slagroom
- verse basilicum blaadjes voor garnering
Instructies
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin kort de ui, voeg de knoflook en cayennepeper toe en roer af en toe door gedurende 2 minuten.
- Voeg de wortel, de groentebouillon en de picadillo specerijenmelange toe.
- Laat de soep gedurende 15 minuten koken tot de wortel beetgaar is.
- Bak ondertussen de blokjes halloumi met een beetje paprikapoeder licht krokant in een koekenpan en zet opzij tot de soep klaar is.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Verdeel de soep over 2 kommen, roer er een klein scheutje room door, verdeel de blokjes halloumi over de kommen en garneer verder met een paar blaadjes basilicum.