Pittige wortelsoep met halloumi

Pittige wortelsoep met halloumi

Pittige wortelsoep met halloumi

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 cayennepeper in ringen
  • 500 gram wortel in grove stukken
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel picadillo specerijenmelange
  • paprikapoeder
  • scheutje slagroom
  • verse basilicum blaadjes voor garnering

Instructies
 

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin kort de ui, voeg de knoflook en cayennepeper toe en roer af en toe door gedurende 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de groentebouillon en de picadillo specerijenmelange toe.
  • Laat de soep gedurende 15 minuten koken tot de wortel beetgaar is.
  • Bak ondertussen de blokjes halloumi met een beetje paprikapoeder licht krokant in een koekenpan en zet opzij tot de soep klaar is.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Verdeel de soep over 2 kommen, roer er een klein scheutje room door, verdeel de blokjes halloumi over de kommen en garneer verder met een paar blaadjes basilicum.
Trefwoord halloumi, maaltijdsoep, picadillo, soep, wortel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept