Honingkoekjes

Honingkoekjes

Ook lekker om deze koekjes met appelstroop te maken in plaats van honing.

Honingkoekjes

Keukenschrift
Cook Time 25 mins
Rusttijd 1 hr
Total Time 1 hr 25 mins
Course Gebak, taart en koek(jes)
Cuisine Nederlands
Servings 24 koekjes

Equipment

  • bakpapier
  • vershoudfolie

Ingredients
  

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 175 gram roomboter
  • 2 stuks eidooier
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 100 ml honing

Instructions
 

  • Meng de bloem met het bakpoeder en kaneelpoeder. Meng de boter met de eidooiers, basterdsuiker en de honing. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een “baksteensteenvorm”. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakken van circa 5 millimeter dik en verdeel over de bakplaat. Bak de koekjes in circa 15 minuten krokant en gaar.
Keyword honing, koekje


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating