Honingkoekjes

Ook lekker om deze koekjes met appelstroop te maken in plaats van honing.

Honingkoekjes
Materialen
- bakpapier
- vershoudfolie
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 175 gram roomboter
- 2 stuks eidooier
- 75 gram lichte basterdsuiker
- 100 ml honing
Werkwijze
- Meng de bloem met het bakpoeder en kaneelpoeder. Meng de boter met de eidooiers, basterdsuiker en de honing. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een “baksteensteenvorm”. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakken van circa 5 millimeter dik en verdeel over de bakplaat. Bak de koekjes in circa 15 minuten krokant en gaar.